Fejes Ádám Fotósblogja

Fejes Ádám vagyok. Hobbim a fotózás. 2008 óta fotózok több-kevesebb kihagyással, de 2010 óta rendszeresen időtöltésem a fényképezés. 2011 júniusában végre megvettem az első DSLR gépem. Azóta céltudatosan keresgélem az utat a fotózás világában, igyekszem minél több módszert, technikát kipróbálni. Élményeimet és tapasztalataimat ide írom le, természetesen gazdagon illusztrálva a képeimmel.

Ha kicsit többet olvasnál rólam, nézz bele a Bemutatkozó bejegyzésembe!

Random Flickr

www.flickr.com
Fejes91's A legjobb képeim / Best of me photoset A legjobb képeim

Testvér blog

Címkék

1100d (1) 18 55 (1) alanya (1) állvány (2) asztro (1) augusztus 20 (1) ausztria (2) autó (2) badacsony (2) balaton (7) balatonfüred (1) balatonlelle (3) balatonmáriafürdő (1) bmw (1) budapest (8) camaro (1) camera obscura (1) canon (2) chevrolet (1) citroen (1) csepp (1) csillag (1) d3100 (1) dobogókő (2) dörr (1) egyetemisták parkja (3) éjszakai (5) ellenfény (1) elte (4) eyjafjallajökull (1) felhő (1) felszerelés (1) fényjáték (1) fénysátor (3) ferencváros (1) fertő tó (1) fonyód (2) (1) fuji (3) fujifilm (1) gépvásárlás (1) gyömrő (1) hangya (1) házibarkács (1) holdfogyatkozás (1) hold fogyatkozás (1) hosszú záridő (1) hoya (1) izland (1) i am nikon (1) japán (1) jvc (1) kanada (1) kápolna (1) karintia (2) kiállítás (1) könyvajánló (1) kopaszi gát (1) kövirózsa (1) közelfotó (1) közeli (1) lencse (1) levél (5) lightbox (4) magyarország (1) matek (1) messerschmitt (1) mg (1) mini (1) morzsi (1) münchen (1) napraforgó (1) national geographic (1) neckermann (1) népliget (2) nikon (7) nyaralás (2) objektív (1) oldtimer (1) old timer (1) ősz (6) panasonic (1) panoráma (9) pilis (2) pipacs (1) porsche (1) portré (1) s5600 (2) sb 400 (1) side (1) siófok (1) sopron (1) sötétkamra (1) szántód (1) szentjánosbogár (1) szökőkút (1) szűrő (1) tájkép (4) tamron (1) tavasz (1) távkioldó (1) tél (1) templom (2) tenerife (1) természetkép (16) tihany (1) time lapse (1) törökország (1) toyoa (1) trabant (1) tulipán (1) tunézia (1) tűzijáték (1) ubuntu (1) üllő (2) útleírás (1) vaku (1) veterán (1) víz (1) vonat (2) Címkefelhő

Bemutatkozás

2011.05.20. 06:55 Fejes91

Üdvözlök minden olvasót aki valamilyen úton módon ide tévedt. Fejes Ádám vagyok, jelenleg az ELTE Informatika karán végzem az első évemet. Már régóta érlelődött bennem a saját blog gondolata, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy pontosan mi legyen a profilja.

Mivel jelenleg van egy tisztán fotózással, illetve annak is egy alkategóriájával, a panorámafotókkal foglalkozó blogom, a PanoFotó, arra gondoltam, hogy valami tágabb témát kéne keresnem. Például remek történeteket lehetne írni az egyetemi életről. A mindennapos küzdelmek leírása a Lineáris Algebrával vagy a Diszkrét Matematikával nagyon érdekfeszítő olvasmányokat szülhetnének, csak valószínűleg kevesen értenék és még kevesebb embert érdekelne, szóval itt ilyesmi nem lesz. Énblogot se fogok írni, legalábbis én nem lennék kíváncsi arra, hogy Fejes Ádám mit evett a sarki falatozóban a hétfői lyukasórájában. Igyekszem olyan blogot írni ami engem is érdekelne. Nem olyan személytelent mint a PanoFotó ahova beömlesztem a panorámákat, hanem valami emberközelibbet ami belőlem is megmutat valamit de csak annyit amennyi tényleg érdekes lehet mások számára.

Nem húzom tovább elárulom mi lesz itt. Itt kérem csak fotók lesznek, pontosabban minden bejegyzés a fotózáshoz fog kapcsolódni. Nem kizárt, hogy a mindennapok történéseit is megírom, de csak akkor, ha értékelhető fotós anyagot is tudok mellé szállítani. Meglátásom szerint ez nagyban fogja segíteni a fotós szemléletem fejlődését, mert ha történik valami érdekes velem, arról készül majd fotó is. Amennyiben az a fotó vállalható minőségű akkor az itt meg fog jelenni, némi mellé karcolt szöveggel. Persze ha alkotói válságban szenvedek, akkor előfordulnak majd csak képes bejegyzések, de tudom, hogy ez önmagában kevés a sikeres bloghoz. Mindig igyekszem értéket adni az olvasónak, többet mint véletlenszerűen ideszórt képeket. Remélem sikerülni fog.

A fotóimat egytől egyig a Flickr.com-ról fogom ide linkelni, mivel ezt a remek oldalt használom képeim archiválásához. Az oldal lényege összefoglalva annyi, hogy jelképes összegért korlátlan mennyiségű tárhely áll rendelkezésre a fotóinknak és videóinknak. A képek és videók szabadon megoszthatók, de a Flickr igazi ereje a közösség építésben rejlik. Igen szép számú magyar felhasználója van az oldalnak szóval érdemes beregisztrálni, még akkor is ha nem akarunk ilyesmire költeni, vagy nem is nem vagyunk fotósok, mivel minden kép megnézhető és kommentálható az ingyenes regisztrációval is.

Én alapvetően minden képemet feltöltöm erre a tárhelyre, mivel véleményem szerint itt jóval nagyobb biztonságban van mint a saját gépemen (persze ott is van egy-egy példány minden képemből) ráadásul óriási előnye a rendszernek, hogy bárhol bármikor (ahol van net persze) megmutathatom a fotóimat másoknak. Természetesen a családi jellegű képek rejtve maradnak a publikum elől, ahogy azok is melyek ugyanazon téma sokadik szögből való újraértelmezései. Ami fennmaradt a rostán azt publikussá teszem. Erre a blogra olyan képeket fogok rakni melyek publikusak, de persze abból se mindet, csak néhány kiválasztottat. Szóval a legjobbak közül is kiválogatom a legjobbakat és azokat osztom meg az olvasókkal. Remélem ehhez tudok gyártani elég alapanyagot, hogy ez a blog fennmaradhasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://fefo.blog.hu/api/trackback/id/tr232893592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása